Habkönnyű barackos sajttorta gyorsan egyszerűen: ezt nem tudod elrontani

Fantasztikusan krémes, ennél egyszerűbb nem is lehetne: a barackos sajttortával mindenkit lenyűgözhetsz.

Barackos sajttorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttorta számtalan változatban elkészíthető, sütve, sütés nélkül, a legkülönbözőbb idénygyümölcsökkel, zselével. Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, akkor ez a te recepted. Összeállítani sem tart tovább 15 percnél. Az alapja lehet bármilyen édes keksz vagy akár babapiskóta is. A tetejéről ne sajnáld a barackot!

Barackos sajttorta

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 25 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tej
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 db barack
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet morzsold össze, add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze. Kanalanként tégy hozzá annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes kapcsos tortaformát, majd nyomkodd bele tenyérrel a kekszes keveréket. Tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
 

A mascarponét ízesítsd cukorral, citrommal, vaníliával, és  habosítsd gépi habverővel. Keverd hozzá a joghurtot, a zselatint oldd fel langyos vízben, majd dolgozd a mascarponés masszához. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt is. Egyengesd a kekszes alapra, és rakd a tetejére a kimagozott, feldarabolt barackot. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a túrós krém megszilárduljon. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük