Habkönnyű barackos sajttorta gyorsan egyszerűen: ezt nem tudod elrontani
Fantasztikusan krémes, ennél egyszerűbb nem is lehetne: a barackos sajttortával mindenkit lenyűgözhetsz.
A sajttorta számtalan változatban elkészíthető, sütve, sütés nélkül, a legkülönbözőbb idénygyümölcsökkel, zselével. Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, akkor ez a te recepted. Összeállítani sem tart tovább 15 percnél. Az alapja lehet bármilyen édes keksz vagy akár babapiskóta is. A tetejéről ne sajnáld a barackot!
Barackos sajttorta
Hozzávalók
Az alaphoz
- 25 dkg keksz
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál tej
- 50 dkg mascarpone
- 3 db barack
- 2 dl joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- cukor
Elkészítés:
A kekszet morzsold össze, add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze. Kanalanként tégy hozzá annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes kapcsos tortaformát, majd nyomkodd bele tenyérrel a kekszes keveréket. Tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
A mascarponét ízesítsd cukorral, citrommal, vaníliával, és habosítsd gépi habverővel. Keverd hozzá a joghurtot, a zselatint oldd fel langyos vízben, majd dolgozd a mascarponés masszához. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt is. Egyengesd a kekszes alapra, és rakd a tetejére a kimagozott, feldarabolt barackot. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a túrós krém megszilárduljon.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció