Hattojásos barackos piskóta - Pillekönnyű lesz a tészta
Tökéletes párosítás, csodás ízek: a barackos piskótában nem lehet csalódni.

Hattojásos barackos piskóta - Pillekönnyű lesz a tészta
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nyár, akkor friss gyümölcsökkel ízesített, pillekönnyű piskóta minden mennyiségben. Gyorsan elkészül, és néhány szabályt betartva tökéletesre sikerül. Tejszínhabbal, fagylalttal, sodóval tálalva igazán ünnepivé varázsolhatod. Őszi- és sárgabarackkal, nektarinnal is próbáld ki.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 50 dkg barack
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá. Amikor kezd keményedni, kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliást cukrot. Verd tovább addig, amíg megáll a habverőn. Ha valamiért nem lesz kemény, tégy hozzá egy csipet sót vagy egy csepp ecetet. Egyesével keverd bele a tojássárgákat. A lisztet szitáld egy tálba, és vegyítsd a sütőporral. Fakanállal óvatosan forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre.

Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és rakd a tetejére a megmosott, kimagozott, feldarabolt barackokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, különben a piskóta összeesik. Amikor a tészta elválik az edény falától, és szép aranysárga, szúrj bele egy kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább. A kész piskótát a rácsra borítva hagyd teljesen kihűlni.

Blog.hu ajánló