Omlós barackos pite mascarponés krémmel: csak morzsold a tetejére a tésztát
Édes, puha tészta, mennyei, krémes töltelék és sok barack. Ugye, milyen jól hangzik? Ezt a pitét süsd meg legközelebb!

barackos-morzsas-pite
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

Vörös hajú szépség Boris Becker lánya: a 19 éves modell egzotikus vonásokat örökölt »

Zsírégető, anyagcserepörgető edzés: nem csak a testedet veszi célba »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piték bármilyen formában finomak. Ám érdemes mindig új és új receptekkel is kísérletezni. Ennek a sütinek az a különlegessége, hogy a tetejére édes, vastag morzsás réteg kerül. A töltelék pedig egyszerre krémes és gyümölcsös. Ezért a finomságért melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt. 

Barackos, mascarponés pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárga
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A teöltelékhez

  • 50 dkg barack
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg ricotta
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és rakj hozzá annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, rugalmas tésztát kapj. Amikor sima, formázz belőle két gombócot, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. 
 

Közben készítsd el a tölteléket. A ricottát rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a szobahőmérsékletű mascarponét és a citrom héját. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és forgasd a ricottás masszához. Végül tedd hozzá a meghámozott, kimagozott, kisebb darabokra vágott barackot. 


Az egyik tésztalapot nyújtsd ki lisztezett felületen, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába, majd villával szurkáld meg több helyen, és egyengesd rá a tölteléket. A maradék tésztát pedig morzsold a tetejére. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35 perc alatt. 
Ha villámgyors édességre van csak időd, a barackos, áfonyás poharas süti receptje kapóra jöhet. 

Ezt is szeretjük