Ropogós barackos táska leveles tésztából: 30 perc sem kell hozzá
Ha bolti leveles tésztából készíted az illatozó barackos táskát, tényleg nem kell órákat töltened a sütéssel, a végeredmény mégis mennyei.

A leveles tészta felhasználásának csak a fantázia szabhat határt. Készíthetsz belőle pitét, töltheted, kedvedre formázhatod. Pudinggal, barackkal felturbózva is ellenállhatatlan. Lehet belőle vendégváró falat, uzsonna vagy desszert. Kínálhatsz hozzá fagyit, azzal még csábítóbb.
Barackos leveles táska
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 4 dl tej
- 3 db barack
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db tojás
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot keverd simára kevés tejjel. A többi tejet forrald fel, és csorgasd bele a pudingporos elegyet. Folyamatosan kavard, amíg besűrűsödik, majd húzd le a tűzről. A barackot magozd ki, és darabold fel.
Ha szükséges, nyújtsd ki a leveles tésztákat lisztezett felületen három-négy milliméteresre, és vágd egyforma nagyságú téglalapokra. A felét kend meg pudinggal, és rakd ki a barackszeletekkel. A széleit kend meg felvert tojással, és fedd be az üresen hagyott lapokkal. Jól nyomkodd össze, így nem nyílik szét sütés közben. A tetejét pedig vágd be néhány helyen, és kend le tojással. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd szép pirosra 15-20 perc alatt.
A leveles tészta sós változatban is finom, sajtkrémmel, sonkával is próbáld ki!