Puha barackos fordított süti - Isteni, ahogy a gyümölcs megkaramellizálódik
A fordított süti alapja egy egyszerű kevert tészta, amit a barackos réteg tesz átlagon felülivé.

Puha barackos fordított süti - Isteni, ahogy a gyümölcs megkaramellizálódik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A már klasszikusnak számító fordított sütik közül a lédús, zamatos barackból készülő változat az egyik legnépszerűbb. A tészta puha és omlós, a sütés közben megkaramellizálódó barackos réteg pedig igazán pazar. Nem kell tőle tartanod, hisz gyakorlatilag elronthatatlan. Nyáron ne maradjon le róla a fagyi sem! Érdemes kipróbálni őszi- és sárgabarackkal, illetve nektarinnal is.

Barackos fordított süti

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 17 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl joghurt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Karemelles réteghez

  • 1 kg őszibarack
  • 10 dkg nádcukor
  • 6 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot mosd meg, és dobd egy percre forró vízbe, majd húzd le a héját. Vedd ketté, szedd ki a magját, ha túl nagy a gyümölcs, vágd azonos nagyságú gerezdekre. Egy közepes tortaformát kenj ki jó vastagon vajjal, szórd meg egyenletesen nádcukorral, és helyezd rá ízlésesen a barackdarabokat.

 

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverd habosra. Rakd hozzá az egész tojásokat, és dolgozd hozzá a joghurtot is. Forgasd hozzá az átszitált, sóval és sütőporral vegyített lisztet, majd keverd a masszát csomómentesre. Egyengesd a tortaformában lévő barack tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Ha a tűpróba során nem ragad a tűre vagy a késre massza, kiveheted a sütőből. Hagyd kicsit hűlni, majd egy gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára.

Ezt is szeretjük