Puha barackos fordított süti - Isteni, ahogy a gyümölcs megkaramellizálódik
A fordított süti alapja egy egyszerű kevert tészta, amit a barackos réteg tesz átlagon felülivé.
A már klasszikusnak számító fordított sütik közül a lédús, zamatos barackból készülő változat az egyik legnépszerűbb. A tészta puha és omlós, a sütés közben megkaramellizálódó barackos réteg pedig igazán pazar. Nem kell tőle tartanod, hisz gyakorlatilag elronthatatlan. Nyáron ne maradjon le róla a fagyi sem! Érdemes kipróbálni őszi- és sárgabarackkal, illetve nektarinnal is.
Barackos fordított süti
Hozzávalók 12 szelethez
- 17 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 2 dl joghurt
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Karemelles réteghez
- 1 kg őszibarack
- 10 dkg nádcukor
- 6 dkg vaj
Elkészítés:
Az őszibarackot mosd meg, és dobd egy percre forró vízbe, majd húzd le a héját. Vedd ketté, szedd ki a magját, ha túl nagy a gyümölcs, vágd azonos nagyságú gerezdekre. Egy közepes tortaformát kenj ki jó vastagon vajjal, szórd meg egyenletesen nádcukorral, és helyezd rá ízlésesen a barackdarabokat.
A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverd habosra. Rakd hozzá az egész tojásokat, és dolgozd hozzá a joghurtot is. Forgasd hozzá az átszitált, sóval és sütőporral vegyített lisztet, majd keverd a masszát csomómentesre. Egyengesd a tortaformában lévő barack tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Ha a tűpróba során nem ragad a tűre vagy a késre massza, kiveheted a sütőből. Hagyd kicsit hűlni, majd egy gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció