Pillekönnyű barackos, áfonyás piskóta: az olajos tészta nem szárad ki

A nyári gyümölcsökkel készülő, pihe-puha piskóta olyan finom, hogy nem tudsz majd betelni vele.

barackos-afonyas-piskota-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron nagyot nem hibázhatsz, ha gyümölcsös piskótát készítesz. Ilyenkor nem kell befőtt vagy mirelit gyümölcs. Most épp rendelkezésedre áll az őszibarack, de áfonyát is könnyen beszerezhetsz. Érdemes a lisztet átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta. Az olajos, vizes piskóta nem szárad ki. Ha a tésztába sütőport is keversz, a gyümölcs nem húzza le a piskótát. 

Barackos, áfonyás piskóta

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg áfonya
  • 4 db tojás
  • 2 db őszibarack
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, csepegtesd le, a barackot vágd gerezdekre. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá az olajat, kicsit később a vizet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre a tésztát, végül fakanállal dolgozd bele a tojáshabot.
 

Simítsd a masszát zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és a tetejére potyogtasd a kevés lisztben megforgatott gyümölcsöket. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld. 
A meggyes piskóta régi kedvenc, a hattojásos változat szuper egyszerű. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük