Pillekönnyű barackos, áfonyás piskóta: az olajos tészta nem szárad ki
A nyári gyümölcsökkel készülő, pihe-puha piskóta olyan finom, hogy nem tudsz majd betelni vele.

- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »
- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Nyáron nagyot nem hibázhatsz, ha gyümölcsös piskótát készítesz. Ilyenkor nem kell befőtt vagy mirelit gyümölcs. Most épp rendelkezésedre áll az őszibarack, de áfonyát is könnyen beszerezhetsz. Érdemes a lisztet átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta. Az olajos, vizes piskóta nem szárad ki. Ha a tésztába sütőport is keversz, a gyümölcs nem húzza le a piskótát.
Barackos, áfonyás piskóta
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg áfonya
- 4 db tojás
- 2 db őszibarack
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, csepegtesd le, a barackot vágd gerezdekre. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá az olajat, kicsit később a vizet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre a tésztát, végül fakanállal dolgozd bele a tojáshabot.
Simítsd a masszát zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és a tetejére potyogtasd a kevés lisztben megforgatott gyümölcsöket. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld.
A meggyes piskóta régi kedvenc, a hattojásos változat szuper egyszerű.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept