Pillekönnyű barackos, áfonyás piskóta: az olajos tészta nem szárad ki
A nyári gyümölcsökkel készülő, pihe-puha piskóta olyan finom, hogy nem tudsz majd betelni vele.

barackos-afonyas-piskota-recept
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron nagyot nem hibázhatsz, ha gyümölcsös piskótát készítesz. Ilyenkor nem kell befőtt vagy mirelit gyümölcs. Most épp rendelkezésedre áll az őszibarack, de áfonyát is könnyen beszerezhetsz. Érdemes a lisztet átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta. Az olajos, vizes piskóta nem szárad ki. Ha a tésztába sütőport is keversz, a gyümölcs nem húzza le a piskótát. 

Barackos, áfonyás piskóta

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg áfonya
  • 4 db tojás
  • 2 db őszibarack
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, csepegtesd le, a barackot vágd gerezdekre. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá az olajat, kicsit később a vizet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre a tésztát, végül fakanállal dolgozd bele a tojáshabot.
 

Simítsd a masszát zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és a tetejére potyogtasd a kevés lisztben megforgatott gyümölcsöket. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld. 
A meggyes piskóta régi kedvenc, a hattojásos változat szuper egyszerű. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük