Gyors, házi banánpuding: sokkal jobb, mint a bolti

Ne hagyd, hogy teljesen megbarnuljon a banán, főzz belőle krémes pudingot!

Ha nincs időd sütni, mégis finom édességre vágysz, a puding mindig jó ötlet. Főleg, ha házi. Csupán öt perccel tart tovább elkészíteni, mint a boltit. Kekszekkel rétegezve, dekoratívan tálalva, könnyen mesés édességet prezentálhatsz.

bananpuding-recept

Banánpuding recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db banán
  • 5 dl tej
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál citromlé
  • 0.5 db vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A banánt pucold meg, villával törd össze, és add hozzá a citromlevet. A tojást üsd egy tálba, és keverd ki jól a keményítővel, a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd add hozzá a banánt. Folyamatosan kavargatva, több részletben öntsd hozzá a tejet. Dolgozd az egész masszát csomómentesre. 
 

Kezdd kis lángon melegíteni, majd főzd addig, amíg kellően besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Töltsd kisebb formákba, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Tejszínhabbal, dekorcukrokkal, csokival kínáld.

bananpuding-recept
Ezt is szeretjük