Laktató banános-zabpelyhes sütemény - Nem nagyon kell figyelni, mennyit eszel
Érett banánból még finomabb lesz ez a zabpelyhes sütemény.

Laktató banános-zabpelyhes sütemény - Nem nagyon kell figyelni, mennyit eszel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha diétád során sem akarsz lemondani az édességekről, gondolj erre a banános-zabpelyhes sütire. Rengeteg energiát ad, így reggelire is kitűnő választás egy bögre forró itallal. A tésztába keverhetsz még magvakat, aszalványokat.

Banános-zabpelyhes süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 2 banán
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Vegyítsd a zabpelyhet a szódabikarbónával és a csipet sóval. A banánokat nyomkodd meg egy villával, és locsold meg kevés citromlével. Szórd rá a fahéjat, majd rakd hozzá a zabpelyhet. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és tedd a banános masszába. Forgasd hozzá több részletben a fehérjéből vert kemény habot, végül pedig add hozzá a lisztes keveréket. Sűrű, sima masszát kell kapnod.

Egyengesd a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, célszerű hústűvel ellenőrizni a közepét. Szúrd a süti legvastagabb részébe, és ha tisztán húzod ki, biztosan elkészült.

Ezt is szeretjük