Laktató banános-zabpelyhes sütemény - Nem nagyon kell figyelni, mennyit eszel
Érett banánból még finomabb lesz ez a zabpelyhes sütemény.

Laktató banános-zabpelyhes sütemény - Nem nagyon kell figyelni, mennyit eszel
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha diétád során sem akarsz lemondani az édességekről, gondolj erre a banános-zabpelyhes sütire. Rengeteg energiát ad, így reggelire is kitűnő választás egy bögre forró itallal. A tésztába keverhetsz még magvakat, aszalványokat.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 2 banán
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Vegyítsd a zabpelyhet a szódabikarbónával és a csipet sóval. A banánokat nyomkodd meg egy villával, és locsold meg kevés citromlével. Szórd rá a fahéjat, majd rakd hozzá a zabpelyhet. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és tedd a banános masszába. Forgasd hozzá több részletben a fehérjéből vert kemény habot, végül pedig add hozzá a lisztes keveréket. Sűrű, sima masszát kell kapnod.

Egyengesd a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, célszerű hústűvel ellenőrizni a közepét. Szúrd a süti legvastagabb részébe, és ha tisztán húzod ki, biztosan elkészült.

Ezt is szeretjük