Banános-zabpelyhes keksz: ezt készítsd el, ha a gyümölcs barnulni kezd
A banános-zabpelyhes keksz olyan népszerű lesz, hogy szinte hetente kell sütnöd újabb és újabb adagot.
A villámgyors banános-zabpelyhes keksz tele van rostokkal. Ezt eszegesd inkább, mint a boltit, biztos, hogy legalább olyan finom, és sokkal egészségesebb. A tésztába kerülő banán miatt sokáig puha marad. A sütibe kakaót vagy fahéjat is rakhatsz.

Banános-zabpelyhes keksz
Hozzávalók 16 darabhoz
- 15 dkg zabpehely
- 12 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg xilit
- 8 dkg mazsola
- 1 db banán
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 1 vanília
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a xilittel. Add hozzá a tojást, a vaníliát, a villával szétnyomkodott banánt, a szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet, végül forgasd bele a zabpelyhet és a mazsolát. Jól dolgozd össze a tésztát.
Formázz belőle evőkanálnyi gombócokat, majd pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tenyereddel egy kicsit lapítsd szét a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt.
