Banános-zabpelyhes keksz: ezt készítsd el, ha a gyümölcs barnulni kezd

A banános-zabpelyhes keksz olyan népszerű lesz, hogy szinte hetente kell sütnöd újabb és újabb adagot.

A villámgyors banános-zabpelyhes keksz tele van rostokkal. Ezt eszegesd inkább, mint a boltit, biztos, hogy legalább olyan finom, és sokkal egészségesebb. A tésztába kerülő banán miatt sokáig puha marad. A sütibe kakaót vagy fahéjat is rakhatsz.

bananos-zabpelyhes-keksz-recept

Banános-zabpelyhes keksz

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 15 dkg zabpehely
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg xilit
  • 8 dkg mazsola
  • 1 db banán
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1 vanília
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a xilittel. Add hozzá a tojást, a vaníliát, a villával szétnyomkodott banánt, a szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet, végül forgasd bele a zabpelyhet és a mazsolát. Jól dolgozd össze a tésztát.
 

Formázz belőle evőkanálnyi gombócokat, majd pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tenyereddel egy kicsit lapítsd szét a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt.

bananos-zabpelyhes-keksz
Ezt is szeretjük