Omlós, banános zabkeksz, ami 20 perc alatt kész - A diétázók kedvence

Az érett gyümölcsöknek köszönhetően belül puha, kívül ropogós sütiket készíthetsz villámgyorsan. A banános zabkeksz ráadásul igazi alakbarát édesség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A banános zabkeksz kiváló harapnivaló tízóraira, uzsonnára. Most már jó, ha mindig van valami finomság a kekszes dobozban, hiszen a forró italokhoz jólesik egy kis nass. Tele van egészséges hozzávalókkal és az idény kedvenc fűszereivel. Villámgyorsan elkészítheted, és még energiával is feltölt. Bátran használj hozzá érett, barnulásnak indult banánt. 

bananos-zabkeksz

Banános zabkeksz

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 12 dkg zabpehely
  • 7 dkg dió
  • 2 db banán nagy
  • 2 teáskanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál fahéj őrölt
  • 1 mokkáskanál szerecsendió őrölt
  • 1 késhegynyi csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat pucold meg, törd össze villával, majd keverd hozzá a zabpelyhet, a kis darabokra vágott diót és a kókuszolajat. Szórd hozzá a fahéjat, a szerecsendiót, a csillagánizst, az eritritet, a szódabikarbónát és a sót. Dolgozd jól össze, gyúrható masszát kell kapnod. Kézzel formázz gombócokat a zabpelyhes keverékből, és pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tetejüket lapítsd el a tenyereddel vagy egy kanál hátuljával, és told a forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon 10-12 perc alatt. Amikor a belseje átsült, tehát a kekszbe szúrt tűt üresen húzod ki, vedd ki a sütőből.

 

Képek: Getty Images.

bananos-zabpelyhes-keksz
Ezt is szeretjük