Gyors, banános kevert süti ropogós mogyoróval: biztosan nem fog kiszáradni
Ez a banános-mogyorós, kevert süti tényleg bomba jó, és 10 perc alatt összeállítod a tésztát.

Ha a bonyolult, túl krémes sütik helyett a gyümölcsös, kevert tésztákat részesíted előnyben, akkor ezt semmiképp ne hagyd ki! Már a kedved is jobb lesz a könnyű finomságtól. Ha a kissé érett, barna banánt már nem szívesen ennéd meg, használd fel ebbe a sütibe. A tészta tetejére akár még lekvárt is kenhetsz.
Banános-mogyorós süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 3 db banán
- 2.5 dl tej
- 2 db tojás
- 1.5 dl olaj
- 0.5 bögre mogyoró
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Rakd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el, hogy mindenhol egyforma legyen. Tedd a tetejére a karikákra vágott banánt, és szórd meg mogyoróval. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
A banán nemcsak sütikbe kitűnő. Dobd fel vele a zabkását, és így a gyerekek is szívesen megeszik.