Ellenállhatatlan banános kuglóf: nehogy kidobd a túlérett gyümölcsöt
A banános kuglófnak annyira finom, könnyű a tésztája, csábító az illata, hogy nehéz kivárni, míg ehetőre hűl.
Ha a kávé mellé keresel mennyei édességet, ha uzsonnára vagy vendégvárónak készítenél sütit, a banános kuglófot bátran választhatod. Keverve is tökéletes, álomfinom a tésztája. A banán nedvességének köszönhetően tovább friss és puha marad. Fűszerekkel nagyon jól variálható, fahéjjal igazán nyerő. Bátran gazdagítsd a kuglófot túlérett, barnulásnak indult banánnal, csak édesebb lesz tőle a tészta.
Banános kuglóf
Hozzávalók
- 3 db banán
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre tejszín
- 8 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Rakd egy másik edénybe a puha, szobahőmérsékletű vajat, habosítsd a kétféle cukorral, majd add hozzá a tojást. Öntsd hozzá a tejszínt, és mehet hozzá a villával áttört banán. Forgasd a masszába a lisztes keveréket, és dolgozd simára.
Egyengesd a tésztát a vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Teszteld tűpróbával, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a kuglófba szúrt tűt vagy hegyes kést tisztán húzod ki, biztosan átsült. Pihentesd a formában pár percig, majd fordítsd ki.
A banánkenyér is ellenállhatatlan sütemény. Fahéjjal, csokidarabokkal pedig még vonzóbbá teheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció