Banános fordított torta: fantasztikus, ahogy a gyümölcs sülés közben karamellizálódik
A karamell és a banán ebben a fordított tortában is csodás együtt.

Banános fordított torta: fantasztikus, ahogy a gyümölcs sülés közben karamellizálódik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pofonegyszerűen elkészíthető, mégis különleges, és a hozzávalókat bögrével is ki tudod mérni. A lágy tésztához és a banánhoz jól illik a karamellszósz, a puding vagy akár a tejszín. Melegen legalább olyan jó, mint hidegen.

Banános fordított torta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 3 db közepes banán
  • 25 dkg vaj
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 1 bögre tej
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tortaformát kenj ki jó vastagon vajjal, az aljára szórd a fél bögre barna cukrot, és rakd rá a karikákra vágott banánokat. Nem baj, ha a gyümölcs több rétegben kerül az edénybe. A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, dolgozd hozzá a tejet és a sóval, sütőporral vegyített lisztet.

A simára dolgozott tésztát öntsd rá a banánokra, kicsit ütögesd is meg az edényt. Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Ha nem marad a sütibe szúrt tűn vagy fogvájón massza, kiveheted a sütőből. Fordítsd rá a tányérra úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Akár rögtön tálalhatod is.

Ezt is szeretjük