Mennyei banános fordított torta - Lágy karamellben úszik a gyümölcs
A fordított torta lényege, hogy a forma alját gyümölccsel béleled ki, erre öntöd a kevert tésztát, majd tálaláskor az egészet kiborítod, így a gyümölcs a tetejére kerül. Banánnal készítve nagyon finom.

bananos forditott torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valami igazán mutatós, mégis könnyen elkészíthető édességet keresel, a fordított torta talán a legjobb választás. Az alapja egyszerű kevert tészta, mégis olyan szép, hogy akár szülinapokon is megállja a helyét. Ebben a változatban a banán karamellben úszik, ettől még finomabb lesz.

Banános fordított torta

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.4 dl olaj

A karamellás banánhoz

  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 banán
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd habosra a kétféle cukorral és a sóval. Öntsd hozzá a joghurtot és az olajat, és vegyítsd el. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és adagold a cukros tojáshoz. A banánt hámozd meg és karikázd fel. A vajat olvaszd fel egy olyan, magas falú serpenyőben, amelyet később a sütőbe is be tudsz tenni. Add hozzá a cukrot, és időnként kevergetve főzd addig, amíg elolvad. Helyezd bele a banánkarikákat, egy-két perc alatt süsd őket pirosra, majd öntsd rá a tésztát. Told 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Tálaláskor borítsd ki a serpenyőből, így a karamellás banán a tetejére kerül.
 

Még finomabb lesz a márványos kuglóf is, ha banán is kerül a tésztájába.

Ezt is szeretjük