30 perces banános, fehér csokis muffin: könnyű, bögrés finomság
Az egyszerű muffinnal bárkit elvarázsolhatsz, a banános, fehér csokis változat pillekönnyű, és sokáig puha marad.
A muffin népszerűsége még mindig töretlen, sőt egyre több variációban elkészítheted az egyszerű amerikai sütit. Barnulásnak indult banánt is keverhetsz a sima tésztába, amihez a fehér csoki remekül passzol. A szervírozása is lehet izgalmas. Készíthetsz mázat, öntetet a tetejére, de a tejszínhab is illik hozzá.
Banános, fehér csokis muffin
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 0.75 bögre cukor
- 0.75 bögre tej
- 0.5 bögre fehér csoki aprított
- 0.5 bögre vaj
- 3 db tojás
- 1 db banán
- 0.5 bögre joghurt
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A puha vajat rakd egy tálba, habosítsd a cukorral, majd add hozzá a joghurtot, a tejet, és egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A banánt villával törd össze, és tedd a masszába. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral és a kis darabokra vágott fehér csokival, forgasd a masszába, majd dolgozd homogénre.
Egy muffinsütőt kenj ki vajjal, vagy a mélyedéseket béleld ki papírral. Kanalazd bele a tésztát, majd mehet a forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha szép aranybarna, a belseje is átsült, tehát tűpróba során a tűre nem ragadt rá massza, vedd ki a sütőből.
A fehér csoki a kekszet is feldobja, lime-mal párosítva pedig egyszerűen fantasztikus.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció