Villámgyors banánfelfújt: megbarnult gyümölcsből még édesebb
A légiesen könnyű banánszuflé pazar lezárása lehet egy közös étkezésnek, ráadásul egyáltalán nem nagy kihívás.

Az elegáns szuflékat, vagyis a felfújtakat különösen Franciaországban imádják, és számtalan változatban készítik. Bár sokan tartanak tőle, nagyon könnyű összedobni. A klasszikus csokis mellett a különféle gyümölcsös variációknak sem lehet ellenállni. Próbáld ki a banános változatot, tökéletes hozzá a barnulásnak indult gyümölcs is.
Banánfelfújt
Hozzávalók
- 4 db tojásfehérje
- 5 dkg cukor
- 3 db banán
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A banánt törd össze villával, és locsold meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a banános keveréket és a keményítőt.
Egy hőálló edényt kenj ki vajjal, és oszd el benne a tésztát. Ne töltsd teljesen tele, mert a süti a sütőben tovább emelkedik. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
A banán ínycsiklandó poharas desszert alapja is lehet, mascarponés krémmel, tejszínnel mennyei desszert.