Villámgyors banánfelfújt: megbarnult gyümölcsből még édesebb
A légiesen könnyű banánszuflé pazar lezárása lehet egy közös étkezésnek, ráadásul egyáltalán nem nagy kihívás.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »
- Nem kell túlbonyolítani, idén elég egy csinos overall a sikkes megjelenéshez: nőiesek és kényelmesek a nyár legdivatosabb fazonjai »
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
Az elegáns szuflékat, vagyis a felfújtakat különösen Franciaországban imádják, és számtalan változatban készítik. Bár sokan tartanak tőle, nagyon könnyű összedobni. A klasszikus csokis mellett a különféle gyümölcsös variációknak sem lehet ellenállni. Próbáld ki a banános változatot, tökéletes hozzá a barnulásnak indult gyümölcs is.
Banánfelfújt
Hozzávalók
- 4 db tojásfehérje
- 5 dkg cukor
- 3 db banán
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A banánt törd össze villával, és locsold meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a banános keveréket és a keményítőt.
Egy hőálló edényt kenj ki vajjal, és oszd el benne a tésztát. Ne töltsd teljesen tele, mert a süti a sütőben tovább emelkedik. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
A banán ínycsiklandó poharas desszert alapja is lehet, mascarponés krémmel, tejszínnel mennyei desszert.
Még több recept