Így lesz tökéletes a házi banánchips - Készítsd el otthon, egészségesen
A tepsiben sült banánchips remek nass mindenféle adalékanyag és extra ízesítő nélkül.

Így lesz tökéletes a házi banánchips - Készítsd el otthon, egészségesen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös rágcsák közül a banánchips lesz az egyik kedvenced. Rengeteg B-vitamint tartalmaz, és nyomelemekben is gazdag. Minél vékonyabb chipseket készítesz, annál ropogósabb lesz. A változatosság kedvéért meglocsolhatod narancslével, megszórhatod fahéjjal.

Banánchips

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 banán
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Szeleteld fel a banánt körülbelül félcentis karikákra. Ügyelj arra, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást, és locsold meg citromlével. Tedd a sütőbe, és 50-60 fokon süsd két-három órán keresztül.

Félidőben forgasd át a szeleteket. Ha aranybarna, vedd ki a sütőből. Vigyázz, hogy ne égjen meg. Ha túl sokáig sütöd, nem ropogós, hanem rágós lesz. Hagyd kihűlni a tepsiben, utána szedd csak le a sütőpapírról. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll.

Ezt is szeretjük