Így lesz tökéletes a házi banánchips - Készítsd el otthon, egészségesen
A tepsiben sült banánchips remek nass mindenféle adalékanyag és extra ízesítő nélkül.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A gyümölcsös rágcsák közül a banánchips lesz az egyik kedvenced. Rengeteg B-vitamint tartalmaz, és nyomelemekben is gazdag. Minél vékonyabb chipseket készítesz, annál ropogósabb lesz. A változatosság kedvéért meglocsolhatod narancslével, megszórhatod fahéjjal.
Banánchips
Hozzávalók 4 személyre
- 3 banán
- 1 citrom
Elkészítés:
Szeleteld fel a banánt körülbelül félcentis karikákra. Ügyelj arra, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást, és locsold meg citromlével. Tedd a sütőbe, és 50-60 fokon süsd két-három órán keresztül.
Félidőben forgasd át a szeleteket. Ha aranybarna, vedd ki a sütőből. Vigyázz, hogy ne égjen meg. Ha túl sokáig sütöd, nem ropogós, hanem rágós lesz. Hagyd kihűlni a tepsiben, utána szedd csak le a sütőpapírról. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll.

Még több recept