Így lesz tökéletes a házi banánchips - Készítsd el otthon, egészségesen
A tepsiben sült banánchips remek nass mindenféle adalékanyag és extra ízesítő nélkül.

Így lesz tökéletes a házi banánchips - Készítsd el otthon, egészségesen
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös rágcsák közül a banánchips lesz az egyik kedvenced. Rengeteg B-vitamint tartalmaz, és nyomelemekben is gazdag. Minél vékonyabb chipseket készítesz, annál ropogósabb lesz. A változatosság kedvéért meglocsolhatod narancslével, megszórhatod fahéjjal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 banán
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Szeleteld fel a banánt körülbelül félcentis karikákra. Ügyelj arra, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást, és locsold meg citromlével. Tedd a sütőbe, és 50-60 fokon süsd két-három órán keresztül.

Félidőben forgasd át a szeleteket. Ha aranybarna, vedd ki a sütőből. Vigyázz, hogy ne égjen meg. Ha túl sokáig sütöd, nem ropogós, hanem rágós lesz. Hagyd kihűlni a tepsiben, utána szedd csak le a sütőpapírról. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll.

Ezt is szeretjük