Így lesz tökéletes a házi banánchips - Készítsd el otthon, egészségesen
A tepsiben sült banánchips remek nass mindenféle adalékanyag és extra ízesítő nélkül.

Így lesz tökéletes a házi banánchips - Készítsd el otthon, egészségesen
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös rágcsák közül a banánchips lesz az egyik kedvenced. Rengeteg B-vitamint tartalmaz, és nyomelemekben is gazdag. Minél vékonyabb chipseket készítesz, annál ropogósabb lesz. A változatosság kedvéért meglocsolhatod narancslével, megszórhatod fahéjjal.

Banánchips

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 banán
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Szeleteld fel a banánt körülbelül félcentis karikákra. Ügyelj arra, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást, és locsold meg citromlével. Tedd a sütőbe, és 50-60 fokon süsd két-három órán keresztül.

Félidőben forgasd át a szeleteket. Ha aranybarna, vedd ki a sütőből. Vigyázz, hogy ne égjen meg. Ha túl sokáig sütöd, nem ropogós, hanem rágós lesz. Hagyd kihűlni a tepsiben, utána szedd csak le a sütőpapírról. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll.

Ezt is szeretjük