Ne dobd ki a száraz zsemlét - Baconnel és tojással töltve isteni
Finom és kiadós ételt varázsolhatsz a többnapos zsemléből, ha baconnel és tükörtojással sütöd egybe.
Egészen újfajta ételt varázsolhatsz a másnapos zsemléből, ha a kikapart belsejét fűszeres vajjal, baconnel és tojással töltöd meg. Az így készült fogás nem csak egy kiadós reggelinek, hanem gyors ebéd vagy vacsora gyanánt is tökéletes.
Baconös-tojásos zsemle
Hozzávalók 4 darabhoz
- 10 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 4 zsemle
- 4 szelet bacon
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 4 tojás
Elkészítés:
A zsemlék tetejét vágd le, a belsejüket kapard ki, de vigyázz, a héjuk ne sérüljön meg. A puha vajat keverd össze az átnyomott fokhagymagerezddel, a rozmaringgal, a sóval és a borssal, és kend ki vele a zsemléket. Szeleteld fel a bacont, szórd meg vele a zsemlék belsejét, oszd el rajta a reszelt sajtot, végül óvatosan mindegyikbe üss egy-egy tojást. Helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 15-20 percre attól függően, hogy mennyire szereted lágyan a sárgáját. Tálalás előtt a tetejüket szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
A zsemle akár édesség is lehet: mazsolával és fűszerekkel a tésztájában különösen finom.
Pihe-puha, mazsolás zsemle: az édes, fűszeres tészta isteni finom
Ha idén kicsit különlegesebb süteménnyel lepnéd meg a családot, próbáld ki az angolok húsvéti desszertjét.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció