Krémes tészta baconnel, kukoricával és borsóval: pillanatok alatt az asztalon lehet
Ezt a gazdag baconös, kukoricás, zöldborsós tésztát egy adag krémsajt teszi igazán gazdaggá.
Villámgyors és nagyon laktató a baconös, kukoricás, zöldborsós tészta. Amíg a fusilli kifő, a mártást is pont összeállíthatod hozzá. A sót óvatosan adagold a szószhoz, mert a bacon már önmagában is elég sós.
Baconös, kukoricás, zöldborsós tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg orsótészta (fusilli)
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dl főzőtejszín
- 5 dkg bacon
- 1 hagyma
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 kis konzerv zöldborsó
- 1 csomag tömlős krémsajt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben kezdd el főzni. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy merőkanálnyival tegyél félre.
Amíg a tészta fő, állítsd össze a szószt. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd bele a felkockázott bacont és hagymát, és együtt kevergesd addig, amíg a bacon megpirul, a hagyma pedig megpárolódik. Ekkor öntsd bele a lecsepegtetett borsó- és kukoricakonzervet. Nyomd hozzá a sajtkrémet, öntsd fel tejszínnel, sózd, borsozd, és forrald össze. Ha besűrűsödik, a tészta főzővizével hígítsd. Öt perc múlva forgasd bele a kifőtt tésztát, szórd meg reszelt sajttal, keverd össze, hogy a sajt elolvadjon benne, és azonnal tálald.
Hasonlóan gyorsan készül a spenótos tészta is aszalt paradicsommal dúsítva.
- tészta
- krémes sajtos tészta
- sajtos-borsós tészta
- baconös-borsós tészta
- orsótészta
- kukoricás tészta
- sajtos kukoricás tészta
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept