Sűrű, pikáns babfőzelék

Ne is főzz hozzá második fogást

Ez a babfőzelék sokkal jobb, mint régen a menzán volt. Már egy tányér is hosszú időre eltelít.

Sűrű, pikáns babfőzelék
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A babfőzelék füstölt hússal az igazi. Ha nem akarod, hogy bántsa a gyomrodat, amikor a bab felforr, öntsd le róla a vizet, vagy tégy hozzá kevés szódabikarbónát. A főzési idő a bab fajtájától függően változhat. Tejföllel és friss kenyérrel verhetetlen.

Babfőzelék recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg füstölt csülök
  • 40 dkg bab
  • 1 babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • bors

Rántáshoz

  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A babot válogasd át, és a lyukas, sérült szemeket dobd ki. Mosd meg, és áztasd vízbe egy éjszakára. A csülköt tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Fedő alatt főzd puhára körülbelül másfél óra alatt. Ha kicsit hűl, a húst darabold fel, a levet pedig tedd félre.

Főzés előtt közvetlenül szűrd le a babot, rakd egy fazékba, majd öntsd fel fele-fele arányban a csülök levével és hideg vízzel. Fontos, hogy mindent jól lepjen el. Add hozzá a babérlevelet, az apróra vágott vöröshagymát, borsozd ízlés szerint. Főzd körülbelül másfél óráig, közben néha kevergesd meg. Ha kell, pótold a vizet. Sót csak szükség esetén, kóstolás után tegyél bele.

Amikor a bab puha, készítsd el a rántást. Az olajat kezdd melegíteni, szórd rá a lisztet, és kevergetve süsd barnásra körülbelül fél perc alatt. Rakd bele a pirospaprikát, és öntsd fel vízzel. Tedd a csülkös lébe, közben folyamatosan kevergesd. Főzd össze öt-tíz perc alatt, majd tálaláskor kínálj hozzá tejfölt és csülköt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük