Régimódi, babéros, tejfölös krumplifőzelék: így nem lesz csomós a habarás
Szezonban főzz minél többször főzeléket újkrumpliból! Természetesen a tejföl és babér nem hiányozhat belőle.

ujkrumplifozelek-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most a legfinomabb a krumplifőzelék, újburgonyából ráadásul villámgyorsan meg is fő. A tejfölös habarással először meggyűlhet a kezdők baja, mert könnyen lehet híg, sűrű, csomós, ám ezekkel az arányokkal sima ügy. Érdemes hozzá elővenni a kézi habverődet, és figyelj a hőkiegyenlítésre is. 

Babéros, tejfölös krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1.2 kg krumpli
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit kapargasd meg, mosd meg, és vágd karikára vagy kockákra. Egy lábosban hevítsd fel a zsírt, dobd rá az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a krumplit, és kevergetve pirítsd három-négy percig. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és ízesítsd sóval, babérlevéllel. Főzd a krumplit puhára 15-20 perc alatt.

A tejfölt keverd simára a liszttel, adj hozzá egy-két merőkanál főzőlevet. A hőkiegyenlítés miatt kisebb az esélye, hogy csomós legyen a habarás. Öntsd apránként a krumplihoz, majd forrald össze öt-tíz perc alatt.
Az újkrumpli mustárral ugyancsak ínycsiklandó. Akár önmagában is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük