A klasszikus, babéros krumplifőzelék receptje: újkrumpliból még gyorsabb és finomabb
Kevesebb ideig kell főzni, és az íze is finomabb, ha újkrumpliból készíted a főzeléket.
Végre itt az újkrumpli szezonja! Az íze sokkal zamatosabb, üdébb, és több vitamint tartalmaz, mint az öregebb zöldség. Ne vásárolj belőle egyszerre túl sokat, csak annyit, amennyit éppen fel akarsz használni. Az újkrumplifőzeléket fasírttal, virslivel igazán laktatóvá teheted.
Babéros krumplifőzelék receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg újkrumpli
- 4 szál újhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl babérlevél
- 2 dkg liszt
- 1 db leveskocka
- 2 evőkanál olaj
- ecet
Elkészítés:
A krumplit tisztítsd meg, nem kell megpucolni. Elég alaposan megmosni, kefével megdörzsölni, majd karikázd fel. Az apróra vágott újhagymát kevés olajon fonnyaszd meg, rakd hozzá a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Tedd hozzá a leveskockát, a babérlevelet, sózd és borsozd ízlés szerint. Fedő alatt főzd a krumplit körülbelül 15 percig.
Ha puha, a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, és adj hozzá egy merőkanállal a főzőléből. Forrald fel még egyszer, majd húzd le a tűzről. Ha kicsit savanykásan szereted, önthetsz hozzá kevés ecetet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció