Fűszeres avokádókrém pirítósra, mártogatósnak: 3 perc, és kész
A fűszeres avokádókrém egészséges, ízletes, és jobb bármely bolti kencénél.
Ha te is avokádórajongó vagy, imádni fogod ezt az egyszerű, fűszeres krémet. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert a vitaminok mellett sok telítetlen zsírsavat is tartalmaz. Ha fokozni szeretnéd az ízélményt, tegyél a pirítósodra aszalt vagy friss paradicsomot, paprikát. A guacamole vagy avokádókrém chips-hez mártogatósként és salátákhoz is kiváló.

Avokádókrém recept
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db lime vagy citrom
- 2 szál újhagyma
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
Vágd félbe az avokádót, vedd ki a magját, és egy kanál segítségével szedd ki a húsát. Add hozzá az olívaolajat, és törd össze villával, vagy pépesítsd botmixerrel. Akkor jó, ha krémes az állaga. A citromot vagy a lime-ot facsard ki, és öntsd a levét a keverékhez.
A fokhagymát törd össze, az újhagymát aprítsd fel, és keverd a krémhez. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha csípősen szereted, rakhatsz bele chilit is. Amennyiben időd engedi, érdemes pár órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Arra ügyelj, hogy levegőn gyorsan bebarnul.
