Fűszeres avokádókrém pirítósra, mártogatósnak: 3 perc, és kész
A fűszeres avokádókrém egészséges, ízletes, és jobb bármely bolti kencénél.

Fűszeres avokádókrém pirítósra, mártogatósnak: 3 perc, és kész
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha te is avokádórajongó vagy, imádni fogod ezt az egyszerű, fűszeres krémet. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert a vitaminok mellett sok telítetlen zsírsavat is tartalmaz. Ha fokozni szeretnéd az ízélményt, tegyél a pirítósodra aszalt vagy friss paradicsomot, paprikát. A guacamole vagy avokádókrém chips-hez mártogatósként és salátákhoz is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lime vagy citrom
  • 2 szál újhagyma
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Vágd félbe az avokádót, vedd ki a magját, és egy kanál segítségével szedd ki a húsát. Add hozzá az olívaolajat, és törd össze villával, vagy pépesítsd botmixerrel. Akkor jó, ha krémes az állaga. A citromot vagy a lime-ot facsard ki, és öntsd a levét a keverékhez.

A fokhagymát törd össze, az újhagymát aprítsd fel, és keverd a krémhez. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha csípősen szereted, rakhatsz bele chilit is. Amennyiben időd engedi, érdemes pár órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Arra ügyelj, hogy levegőn gyorsan bebarnul.

Blog.hu ajánló