Aszalt szilvás, belül omlós, kívül ropogós csirkecomb
Az aszalt szilvás csirkecomb hétvégére és ünnepre is tökéletes fogás. Mártással még finomabb.
Az aszalt szilvás ételek hagyományosan a karácsonyi menü részét képezik. Ez az egyik legjobb változat, amit valaha kóstoltál. Mindenféle krumpli illik hozzá, de rizzsel is kínálhatod. Az aszalt szilvás csirkecomb nagyon ízletes, és elkészíteni sem bonyolult.
Aszalt szilvás csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- oregánó
Szilvamártáshoz
- 20 dkg szilva
- 2 dkg vaj
- 2 szegfűszeg
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, ha szükséges, a bőrön maradt tollszálakat távolítsd el. Ezt akár késsel kapargatva is megteheted. A bőr alá rakj három-négy aszalt szilvát. Mikróban olvaszd meg a vajat, keverj hozzá ízlés szerint sót, borsot, oregánót, nyomd bele a fokhagymát, és alaposan kend be vele a combokat.
A húsokat rendezd el zsírral kikent tepsibe, önts alájuk körülbelül 2 deci vizet, és takard le fóliával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és egy órán át süsd. Akkor szúrd meg az egyik combot vékony, hegyes késsel, ha az könnyen átmegy rajta, a hús megpuhult. Vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra körülbelül 10 perc alatt.
A szilvamártáshoz a vajat olvaszd meg, dobd rá a magozott, kettévágott szilvákat, add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot, öntsd hozzá fokozatosan a bort. Addig kevergesd, amíg a mártás be nem sűrűsödik.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció