Ananászos fordított torta: a tésztája olyan puha, mint a piskótáé
Az ananászos fordított torta trükkje, hogy sütéskor a gyümölcsszeletek a tészta alatt puhulnak, amikor pedig kiborítod a süteményt, a tetejére kerülnek.


- 5 dolog, ami idő előtt lassítja a kollagéntermelést: elősegítik a korai ráncokat és a petyhüdtséget »
- Ennél nőiesebb stílust el sem tudunk képzelni, és alapdarabokból összedobható: a francia sikk örök »
- Ezt a tornát ne hagyd ki, ha ülőmunkát végzel: fontos izmokat dolgoztatnak meg a pilates-gyakorlatok »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Dekoratív és nagyon finom gyümölcsös édességet készíthetsz ezzel az egyszerű módszerrel. A tortaforma alján egyengesd el a szirupot, arra helyezd az ananász- és málnadarabokat, végül az egészet öntsd nyakon a tésztával. Először a piskótát készítsd el, különben a gyümölcsök sok levet eresztenek. A mirelit málna is jó hozzá.
Ananászos fordított torta
Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A gyümölcsös masszához
- 10 dkg málna
- 1 db konzerv ananász
- 4 dkg méz
- 4 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához habosítsd a vajat és a kétféle cukrot, majd egyesével add hozzá a tojásokat, és keverd simára. A lisztet vegyítsd el a sütőporral, és lassú, óvatos mozdulatokkal add a tojásos masszához. Dolgozd csomómentesre a tésztát.
A gyümölcsös réteghez a vajat olvaszd fel egy kisebb lábosban, és a tűzön kevergetve add hozzá a mézet. Az így készült szirupot öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és egyengesd el. Oszd el rajta az ananászkarikákat, és mindegyik közepébe helyezz egy szem málnát, a többit pedig szórd az edénybe. Öntsd rá a tésztát, majd süsd nagyjából harminc percig, amíg szép aranybarna színt kap.
Ha kiveszed a sütőből, tíz percig hagyd hűlni, majd helyezz egy kerek tálat a tetejére, és borítsd ki a süteményt. Az ananászkarikák így felülre kerülnek.
Isteni finom sajttortát is készíthetsz ananászból.
Még több recept