Ananászos fordított torta: a tésztája olyan puha, mint a piskótáé
Az ananászos fordított torta trükkje, hogy sütéskor a gyümölcsszeletek a tészta alatt puhulnak, amikor pedig kiborítod a süteményt, a tetejére kerülnek.

forditott-ananasztorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dekoratív és nagyon finom gyümölcsös édességet készíthetsz ezzel az egyszerű módszerrel. A tortaforma alján egyengesd el a szirupot, arra helyezd az ananász- és málnadarabokat, végül az egészet öntsd nyakon a tésztával. Először a piskótát készítsd el, különben a gyümölcsök sok levet eresztenek. A mirelit málna is jó hozzá. 

Ananászos fordított torta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A gyümölcsös masszához

  • 10 dkg málna
  • 1 db konzerv ananász
  • 4 dkg méz
  • 4 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához habosítsd a vajat és a kétféle cukrot, majd egyesével add hozzá a tojásokat, és keverd simára. A lisztet vegyítsd el a sütőporral, és lassú, óvatos mozdulatokkal add a tojásos masszához. Dolgozd csomómentesre a tésztát.

A gyümölcsös réteghez a vajat olvaszd fel egy kisebb lábosban, és a tűzön kevergetve add hozzá a mézet. Az így készült szirupot öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és egyengesd el. Oszd el rajta az ananászkarikákat, és mindegyik közepébe helyezz egy szem málnát, a többit pedig szórd az edénybe. Öntsd rá a tésztát, majd süsd nagyjából harminc percig, amíg szép aranybarna színt kap.
Ha kiveszed a sütőből, tíz percig hagyd hűlni, majd helyezz egy kerek tálat a tetejére, és borítsd ki a süteményt. Az ananászkarikák így felülre kerülnek.
Isteni finom sajttortát is készíthetsz ananászból.

Ezt is szeretjük