A legfinomabb csokis keksz, ahogy Amerikában csinálják
Az amerikai csokis kekszet majszold el egy csésze kávé, kakaó mellé! A sütést kezdheted dupla adaggal.
Ez az amerikai csokis keksz igazán omlós! Egy zárható dobozban hosszabb ideig is eltarthatod. Bár nagy a veszélye, hogy villámgyorsan elfogy.
Amerikai csokis keksz
Hozzávalók 24 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a szódabikarbónát, a sót, és tedd félre egy kicsit. Egy másik edényben keverd össze alaposan az előzőleg mikróban megolvasztott vajat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és keverd addig, amíg krémes nem lesz. Majd dolgozd hozzá a lisztes keveréket, végül pedig az apróra vágott étcsokit. Ezt a műveletet már kézzel, fakanállal végezd.
Formázz a masszából tallérokat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 centis távolságra. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-17 perc alatt süsd enyhén pirosra. Hagyd a kekszeket egy kicsit a sütőlapon hűlni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció