A legfinomabb amerikai mac&cheese: háromféle sajttal és ropogósra sült sonkával
Porciózd a tésztát kisebb tálkákba, besamellel dúsítva, tripla sajttal ínyenc ebéd vagy vacsora lehet.

macandcheese-sonkaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos tésztát rengeteg változatban elkészítheted. A mac&cheese hihetetlenül egyszerű, mégis extra finom. Különösen, ha a tésztára füstölt sonka is kerül. Minél többféle sajtot használsz, annál izgalmasabb lesz. Egy karakteresebb mindenképp kerüljön a szószba!

Amerikai mac&cheese

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 4 szál rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, és dobj hozzá sót. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és főzd fogkeményre. Akkor jó, ha nem túl puha, tehát roppan. Szűrd le, és csepegtesd le.
A vajat olvaszd meg, szórd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd körülbelül egy percig. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor kezd sűrűsödni, add hozzá a kétféle reszelt sajtot és a krémsajtot.
A tésztát oszd kisebb tálkákba, öntsd le a sajtos szósszal, majd szórd meg sonkával és rozmaringgal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze körülbelül 20 perc alatt.
Ha éhesen, fáradtan esel haza, az egyszerű, gyors tészta vacsorára vagy ebédre is ideális lehet. Már akkor isteni lesz, ha sajtot és borsot teszel rá.  

Ezt is szeretjük