A legfinomabb amerikai mac&cheese: háromféle sajttal és ropogósra sült sonkával
Porciózd a tésztát kisebb tálkákba, besamellel dúsítva, tripla sajttal ínyenc ebéd vagy vacsora lehet.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Millie Bobby Brown frizuráiból könnyű ihletet meríteni: ezek a legnőiesebb fazonok, amiket kipróbált »
- Kihajtja a felesleges vizet, serkenti az anyagcserét: vitaminokban gazdag turmix cukkinivel »
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A sajtos tésztát rengeteg változatban elkészítheted. A mac&cheese hihetetlenül egyszerű, mégis extra finom. Különösen, ha a tésztára füstölt sonka is kerül. Minél többféle sajtot használsz, annál izgalmasabb lesz. Egy karakteresebb mindenképp kerüljön a szószba!
Amerikai mac&cheese
Hozzávalók
- 50 dkg makaróni
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dkg liszt
- 4 szál rozmaring
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, és dobj hozzá sót. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és főzd fogkeményre. Akkor jó, ha nem túl puha, tehát roppan. Szűrd le, és csepegtesd le.
A vajat olvaszd meg, szórd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd körülbelül egy percig. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor kezd sűrűsödni, add hozzá a kétféle reszelt sajtot és a krémsajtot.
A tésztát oszd kisebb tálkákba, öntsd le a sajtos szósszal, majd szórd meg sonkával és rozmaringgal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze körülbelül 20 perc alatt.
Ha éhesen, fáradtan esel haza, az egyszerű, gyors tészta vacsorára vagy ebédre is ideális lehet. Már akkor isteni lesz, ha sajtot és borsot teszel rá.
Még több recept