Így készül az amaretti, az olaszok mandulás habcsókja: gyors és egyszerű
Az amarettit az olaszok macaronjának is nevezik. Ezzel az eredeti recepttel a te kekszeid is fantasztikusak lesznek.
Olaszországban, ha eszpresszót rendelsz, szinte mindig hoznak a kávé mellé egy darabka amarettit is. Mostantól nem kell messzire utazni, hogy ilyen édességet egyél, sőt, a boltit is mellőzheted. Otthon könnyen és gyorsan el tudod készíteni. Nagyon hasonló a mi habcsókunkhoz, csak mandulás. Liszt helyett apróra darált mandulát is használhatsz.
Amaretti keksz
Hozzávalók
- 20 dkg mandulaliszt
- 18 dkg cukor
- 2 db tojásfehérje
- 1 teáskanál mandulaaroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, tedd egy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, csepegtess bele kevés mandulaaromát, majd verd tovább. Apránként adagold hozzá a mandulalisztet, és óvatosan keverd addig, amíg a massza homogén nem lesz. Ügyelj arra, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát töltsd át habzsákba, és nyomj belőle kisebb halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól nagyobb távolságra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept