Így készül az amaretti, az olaszok mandulás habcsókja: gyors és egyszerű
Az amarettit az olaszok macaronjának is nevezik. Ezzel az eredeti recepttel a te kekszeid is fantasztikusak lesznek.
Olaszországban, ha eszpresszót rendelsz, szinte mindig hoznak a kávé mellé egy darabka amarettit is. Mostantól nem kell messzire utazni, hogy ilyen édességet egyél, sőt, a boltit is mellőzheted. Otthon könnyen és gyorsan el tudod készíteni. Nagyon hasonló a mi habcsókunkhoz, csak mandulás. Liszt helyett apróra darált mandulát is használhatsz.
Amaretti keksz
Hozzávalók
- 20 dkg mandulaliszt
- 18 dkg cukor
- 2 db tojásfehérje
- 1 teáskanál mandulaaroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, tedd egy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, csepegtess bele kevés mandulaaromát, majd verd tovább. Apránként adagold hozzá a mandulalisztet, és óvatosan keverd addig, amíg a massza homogén nem lesz. Ügyelj arra, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát töltsd át habzsákba, és nyomj belőle kisebb halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól nagyobb távolságra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció