Emeletes almatorta fahéjas krémmel: az alap egyszerű piskóta

Ennek az almatortának a titka az egyszerűségében rejlik. Az íze és az állaga is tökéletes.

Almatorta fahéjas krémmel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alma viszonylag olcsó, finom és egészséges, ráadásul sokféle sütibe illik. A piskótát is feldobhatod vele, sokkal jobb lesz az állaga és az íze is. Ebben a formában a piskótát sem nagy ügy elkészíteni, hisz sokkal kevésbé kényes, mint a hattojásos változat. A lapokat egyben is megsütheted, akkor hosszabb sütési idővel számolj. Jól illik hozzá a fahéjas-mascarponés krém.

Almatorta fahéjas krémmel

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához

  • 3 db alma közepes
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A mázhoz

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • citromlé
  • vaníliás cukor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és add hozzá a fahéjat. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy másik edényben habosítsd a sárgáját a cukorral és a vaníliával. Forgasd össze az almával és a sütőporral vegyített liszttel. A masszát oszd ketté, és egyengesd tortaformába. Süsd meg egyenként 170 fokon körülbelül 20-20 perc alatt.
 

A mázhoz a mascarponét habosítsd gépi habverővel. Rakd hozzá a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, és verd addig, amíg kemény krémet kapsz.  
Állítsd össze a tortát. Az egyik almás piskótalapot tedd alulra, és kend meg a krémmel. Arra kerül a második lap, és a tetejére egyengesd a maradék mascarponét.

Az almás édességek kedvelőinek kötelező megsütniük a tarte tatint, azaz a híres fordított sütit is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük