Emeletes almatorta fahéjas krémmel: az alap egyszerű piskóta
Ennek az almatortának a titka az egyszerűségében rejlik. Az íze és az állaga is tökéletes.
Az alma viszonylag olcsó, finom és egészséges, ráadásul sokféle sütibe illik. A piskótát is feldobhatod vele, sokkal jobb lesz az állaga és az íze is. Ebben a formában a piskótát sem nagy ügy elkészíteni, hisz sokkal kevésbé kényes, mint a hattojásos változat. A lapokat egyben is megsütheted, akkor hosszabb sütési idővel számolj. Jól illik hozzá a fahéjas-mascarponés krém.
Almatorta fahéjas krémmel
Hozzávalók 12 szelethez
A piskótához
- 3 db alma közepes
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
A mázhoz
- 50 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- citromlé
- vaníliás cukor
- fahéj
Elkészítés:
Az almát pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és add hozzá a fahéjat. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy másik edényben habosítsd a sárgáját a cukorral és a vaníliával. Forgasd össze az almával és a sütőporral vegyített liszttel. A masszát oszd ketté, és egyengesd tortaformába. Süsd meg egyenként 170 fokon körülbelül 20-20 perc alatt.
A mázhoz a mascarponét habosítsd gépi habverővel. Rakd hozzá a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, és verd addig, amíg kemény krémet kapsz.
Állítsd össze a tortát. Az egyik almás piskótalapot tedd alulra, és kend meg a krémmel. Arra kerül a második lap, és a tetejére egyengesd a maradék mascarponét.
Az almás édességek kedvelőinek kötelező megsütniük a tarte tatint, azaz a híres fordított sütit is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció