A tökéletes almaszósz receptje
Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, bármikor beszerezhető, és tömve van vitaminnal.
Az alig fél óra alatt elkészíthető szószt mindig érdemes frissen készítened, úgy a legfinomabb, és nincs vele sok macera.
Nem teljesen mindegy, hogy milyen almát használsz, a jonagold és a jonatán kifejezetten alkalmasak ehhez a szószhoz.
Almaszósz
Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű alma
- 1 csapott evőkanálnyi cukor
- 1 kiskanál fahéj - elhagyható
- 0,5 dl víz
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Ahogy az az összetevők számából is kiderül, nem lesz nehéz dolgod. Az almákat pucold meg, távolítsd el a csumájukat. és darabold nagyjából egységes méretű részekre őket. Ha ezzel végeztél, válassz egy ki egy szimpatikus lábast, tedd bele az almákat, valamint a vizet, majd gyújts alájuk. Fedő alatt főzd puhára a gyümölcsöt nagyjából 20 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha már omlós, akkor jó. Add hozzá a cukrot és a fahéjat, keverd el jó alaposan egy botmixerrel, és már kész is a friss almaszósz. Ha később szeretnéd felhasználni, várd meg, míg kihűl, utána pedig tedd lezárva a hűtőbe. Sült húsok mellett remek megoldás süteményekhez, egy egyszerű piskótatésztából is zseniális édességet varázsolhatsz ezzel a szósszal.
Az ősz ízei
A hideg idő érkeztével beköszönt az illatos desszertek szezonja is, válogass a legfinomabb őszi édességek közül!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- alma
A tökéletes, ropogós krokett receptje
- gyümölcs
- fahéj