A tökéletes almaszósz receptje
Húshoz, sütihez, magában
Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, bármikor beszerezhető, és tömve van vitaminnal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alig fél óra alatt elkészíthető szószt mindig érdemes frissen készítened, úgy a legfinomabb, és nincs vele sok macera.

Nem teljesen mindegy, hogy milyen almát használsz, a jonagold és a jonatán kifejezetten alkalmasak ehhez a szószhoz.

Almaszósz

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű alma
  • 1 csapott evőkanálnyi cukor
  • 1 kiskanál fahéj - elhagyható
  • 0,5 dl víz

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Ahogy az az összetevők számából is kiderül, nem lesz nehéz dolgod. Az almákat pucold meg, távolítsd el a csumájukat. és darabold nagyjából egységes méretű részekre őket. Ha ezzel végeztél, válassz egy ki egy szimpatikus lábast, tedd bele az almákat, valamint a vizet, majd gyújts alájuk. Fedő alatt főzd puhára a gyümölcsöt nagyjából 20 perc alatt.

 

Ha már omlós, akkor jó. Add hozzá a cukrot és a fahéjat, keverd el jó alaposan egy botmixerrel, és már kész is a friss almaszósz. Ha később szeretnéd felhasználni, várd meg, míg kihűl, utána pedig tedd lezárva a hűtőbe. Sült húsok mellett remek megoldás süteményekhez, egy egyszerű piskótatésztából is zseniális édességet varázsolhatsz ezzel a szósszal.

Az ősz ízei

A hideg idő érkeztével beköszönt az illatos desszertek szezonja is, válogass a legfinomabb őszi édességek közül!

Ezt is szeretjük