A tökéletes almaszósz receptje

Húshoz, sütihez, magában

Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, bármikor beszerezhető, és tömve van vitaminnal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alig fél óra alatt elkészíthető szószt mindig érdemes frissen készítened, úgy a legfinomabb, és nincs vele sok macera.

Nem teljesen mindegy, hogy milyen almát használsz, a jonagold és a jonatán kifejezetten alkalmasak ehhez a szószhoz.

Almaszósz

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű alma
  • 1 csapott evőkanálnyi cukor
  • 1 kiskanál fahéj - elhagyható
  • 0,5 dl víz

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Ahogy az az összetevők számából is kiderül, nem lesz nehéz dolgod. Az almákat pucold meg, távolítsd el a csumájukat. és darabold nagyjából egységes méretű részekre őket. Ha ezzel végeztél, válassz egy ki egy szimpatikus lábast, tedd bele az almákat, valamint a vizet, majd gyújts alájuk. Fedő alatt főzd puhára a gyümölcsöt nagyjából 20 perc alatt.

 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha már omlós, akkor jó. Add hozzá a cukrot és a fahéjat, keverd el jó alaposan egy botmixerrel, és már kész is a friss almaszósz. Ha később szeretnéd felhasználni, várd meg, míg kihűl, utána pedig tedd lezárva a hűtőbe. Sült húsok mellett remek megoldás süteményekhez, egy egyszerű piskótatésztából is zseniális édességet varázsolhatsz ezzel a szósszal.

Az ősz ízei

A hideg idő érkeztével beköszönt az illatos desszertek szezonja is, válogass a legfinomabb őszi édességek közül!

Túrófánk, almatócsni, illatos pite

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük