Ínycsiklandó almás süti pudingos krémmel

Lisztérzékenyek is bátran ehetik

Az almás süti izgalmas, finom, igazi vendégvárós alkotás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van otthon néhány almád, nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez az édesség még szülinapi tortának is tökéletes. Michl Júlia almás sütijéből a lisztérzékenyek is jóllakhatnak.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Almás süti lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta

  • 6 evőkanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál kakaópor

Krém

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3.5 dl tej
  • 1 csomag gluténmentes vaníliapuding

Alátét

  • 1 kg alma
  • 6-8 dkg reszelt étcsokoládé vagy tortadara
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházukat vedd ki, és vágd nagyjából egy centi vastagságú szeletekre. A tepsit béleld ki sütőpapírral, így nem kell zsemlemorzsát használnod, és erre fektesd az almaszeleteket. Majd mehet rájuk a cukorral összekevert fahéj.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, miközben kanalanként add hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját is. Ezután már fakanállal keverd hozzá a lisztet. A piskótatészta kétharmadát öntsd az almára, majd a kakaót keverd össze a maradék masszával, és azt tedd a tésztára. Villával bele is nyúlhatsz, áthúzhatod rajta, így összekeveredik a két szín, és nagyon jól néz ki.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig süsd. Ha kész, borítsd a tepsiből az enyhén cukrozott gyúrólapra, és hűtsd meg. A pudingport főzd meg a tejben, ha kihűl, keverd össze a margarinos-cukros krémmel, majd kend az almára. A tetejét díszítésként szórd meg reszelt csokoládéval vagy tortadarával.

15885679 f3e8351ac855a768e00f8f195ef4789f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük