Illatos, hagyományos almás pite a nagyi receptkönyvéből

Ha olyan ízeket keresel, melyek visszarepítenek a gyermekkorodba, süsd meg ezt az almás pitét!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy receptről sokat elárul, hogy generációk óta változatlan. A hagyományos almás pite kedvenc családi süti, a kicsik éppoly szívesen majszolják, mint az idősebbek. Czakó Mariann receptjét feltétlenül ki kell próbálni.

Almás pite

Hozzávalók 24 szelethez

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 1 kis poharas tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 2,5 kg savanykás alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom leve
  • cukor
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a vajat a liszttel, add hozzá a sütőport, a tojást, a tojássárgákat, a tejfölt és a cukrot, majd gyúrd jó alaposan össze. Ha szép fényes, készíts két cipót, és lisztezett deszkán nyújtsd ki őket.

Az egyiket tedd a vajjal kikent tepsi aljába. Egyenletesen oszd el rajta a kinyomkodott almát, szórd meg cukorral és fahéjjal. Majd a második lappal borítsd be az almás tölteléket. A széleket nyomkodd le, a tetejét pedig szurkáld meg egy villával. Végül kend meg egy felvert tojással. Tedd az almás pitét előmelegített sütőbe, és 170 fokon 25-30 perc alatt süsd szép pirosra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük