Almás morzsasüti recept - Elképesztő, mennyire egyszerű elkészíteni
Az almás morzsasütihez nyáron más idénygyümölcsöt is tehetsz, úgy még ellenállhatatlanabb lesz.
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Az angolok egyik nagy kedvence az almás morzsasüti. Nagyon gyorsan összeállíthatod, csak a sütés tart kicsit tovább. Melegben nagy adag vaníliafagylalttal az igazi!

Almás morzsasüti
Hozzávalók 8 szelethez
- 30 dkg búzaliszt
- 20 dkg vaj
- 17 dkg barna cukor
- 50 dkg alma
- 5 dkg barna cukor
- 2 dkg búzaliszt
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
Tedd egy nagy tálba a nagyobb mennyiségű cukrot és lisztet, alaposan dolgozd össze. Mehet bele a hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold szét a lisztes keverékkel. A masszának nem kell egyenletesnek lennie, az a jó, ha morzsás, a vaj pedig nem olvad meg.
Az almákat mosd és hámozd meg, szedd ki a magházukat is, és vágd őket négy részre. Szórd meg liszttel, cukorral és fahéjjal. Keverd jól össze, de arra ügyelj, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Vajazz ki egy körülbelül 24 centi átmérőjű tepsit. Kanalazd alulra az almás keveréket, majd szórd meg jól a morzsával. Előmelegített tepsiben 180 fokon, körülbelül 50 perc alatt süsd szép pirosra. Hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon finom, csakugyan pillanatok alatt elfogy.
Még több recept