Almás morzsasüti recept - Elképesztő, mennyire egyszerű elkészíteni

Az almás morzsasütihez nyáron más idénygyümölcsöt is tehetsz, úgy még ellenállhatatlanabb lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az angolok egyik nagy kedvence az almás morzsasüti. Nagyon gyorsan összeállíthatod, csak a sütés tart kicsit tovább. Melegben nagy adag vaníliafagylalttal az igazi!

Almás morzsasüti

Hozzávalók 8 szelethez

  • 30 dkg búzaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 17 dkg barna cukor
  • 50 dkg alma
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 dkg búzaliszt
  • 1 csipet fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy nagy tálba a nagyobb mennyiségű cukrot és lisztet, alaposan dolgozd össze. Mehet bele a hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold szét a lisztes keverékkel. A masszának nem kell egyenletesnek lennie, az a jó, ha morzsás, a vaj pedig nem olvad meg.

Az almákat mosd és hámozd meg, szedd ki a magházukat is, és vágd őket négy részre. Szórd meg liszttel, cukorral és fahéjjal. Keverd jól össze, de arra ügyelj, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Vajazz ki egy körülbelül 24 centi átmérőjű tepsit. Kanalazd alulra az almás keveréket, majd szórd meg jól a morzsával. Előmelegített tepsiben 180 fokon, körülbelül 50 perc alatt süsd szép pirosra. Hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon finom, csakugyan pillanatok alatt elfogy.

15860539 e1baecf15bd3290f13a1ad5f5b8fe621 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük