Almás morzsasüti recept - Elképesztő, mennyire egyszerű elkészíteni
Az almás morzsasütihez nyáron más idénygyümölcsöt is tehetsz, úgy még ellenállhatatlanabb lesz.
Az angolok egyik nagy kedvence az almás morzsasüti. Nagyon gyorsan összeállíthatod, csak a sütés tart kicsit tovább. Melegben nagy adag vaníliafagylalttal az igazi!
Almás morzsasüti
Hozzávalók 8 szelethez
- 30 dkg búzaliszt
- 20 dkg vaj
- 17 dkg barna cukor
- 50 dkg alma
- 5 dkg barna cukor
- 2 dkg búzaliszt
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
Tedd egy nagy tálba a nagyobb mennyiségű cukrot és lisztet, alaposan dolgozd össze. Mehet bele a hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold szét a lisztes keverékkel. A masszának nem kell egyenletesnek lennie, az a jó, ha morzsás, a vaj pedig nem olvad meg.
Az almákat mosd és hámozd meg, szedd ki a magházukat is, és vágd őket négy részre. Szórd meg liszttel, cukorral és fahéjjal. Keverd jól össze, de arra ügyelj, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Vajazz ki egy körülbelül 24 centi átmérőjű tepsit. Kanalazd alulra az almás keveréket, majd szórd meg jól a morzsával. Előmelegített tepsiben 180 fokon, körülbelül 50 perc alatt süsd szép pirosra. Hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon finom, csakugyan pillanatok alatt elfogy.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció