Almás morzsasüti recept - Elképesztő, mennyire egyszerű elkészíteni
Az almás morzsasütihez nyáron más idénygyümölcsöt is tehetsz, úgy még ellenállhatatlanabb lesz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angolok egyik nagy kedvence az almás morzsasüti. Nagyon gyorsan összeállíthatod, csak a sütés tart kicsit tovább. Melegben nagy adag vaníliafagylalttal az igazi!

Almás morzsasüti

Hozzávalók 8 szelethez

  • 30 dkg búzaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 17 dkg barna cukor
  • 50 dkg alma
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 dkg búzaliszt
  • 1 csipet fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy nagy tálba a nagyobb mennyiségű cukrot és lisztet, alaposan dolgozd össze. Mehet bele a hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold szét a lisztes keverékkel. A masszának nem kell egyenletesnek lennie, az a jó, ha morzsás, a vaj pedig nem olvad meg.

Az almákat mosd és hámozd meg, szedd ki a magházukat is, és vágd őket négy részre. Szórd meg liszttel, cukorral és fahéjjal. Keverd jól össze, de arra ügyelj, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Vajazz ki egy körülbelül 24 centi átmérőjű tepsit. Kanalazd alulra az almás keveréket, majd szórd meg jól a morzsával. Előmelegített tepsiben 180 fokon, körülbelül 50 perc alatt süsd szép pirosra. Hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon finom, csakugyan pillanatok alatt elfogy.

Ezt is szeretjük