Almás-mákos piskótatekercs

Így nem törik meg a tészta

Az almás-mákos tekercs minden piskótakedvelő igényeit kielégíti. Puha, krémes, ellenállhatatlan.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Neked is örök kedvenced a baracklekvárral megkent piskóta? Újíts egy kicsit, készíts a tésztához különleges krémet. Kard Éva almás-mákos piskótatekercsében nem fogsz csalódni.

Almás-mákos piskótatekercs

Hozzávalók 4 személyre

Mákos piskóta

  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál egész mák
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 4 alma
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot keverd jó habosra a tojásokkal. Add hozzá a vaníliaaromát, a mákot, kanalanként a forró vizet. Az átszitált lisztet is forgasd óvatosan a habhoz. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kanalazd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el. Helyezd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd meg 10-15 perc alatt. A sütőből kivéve borítsd a tésztát egy nedves konyharuhára. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és a ruhával csavard fel. Hagyd így kihűlni.

A krémhez az almákat hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. A mézet és a cukrot állandóan kevergetve karamellizáld, azaz olvaszd pár pillanatig. Add hozzá az almát, szórd meg az őrölt fahéjjal, és néha megkeverve párold puhára  a gyümölcsöt. Majd hűtsd ki egészen, és villával törd össze.

A mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Majd mehet hozzá a karamellizált alma és a kemény habbá vert tejszín. A krém felét kanalazd a teljesen kihűlt tésztára, és óvatosan tekerd fel. A maradék krémmel pedig vond be a tésztát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük