Almás-mákos piskótatekercs
Így nem törik meg a tészta
Az almás-mákos tekercs minden piskótakedvelő igényeit kielégíti. Puha, krémes, ellenállhatatlan.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Neked is örök kedvenced a baracklekvárral megkent piskóta? Újíts egy kicsit, készíts a tésztához különleges krémet. Kard Éva almás-mákos piskótatekercsében nem fogsz csalódni.

Almás-mákos piskótatekercs

Hozzávalók 4 személyre:

Mákos piskóta

  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál egész mák
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 4 alma
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot keverd jó habosra a tojásokkal. Add hozzá a vaníliaaromát, a mákot, kanalanként a forró vizet. Az átszitált lisztet is forgasd óvatosan a habhoz. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kanalazd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el. Helyezd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd meg 10-15 perc alatt. A sütőből kivéve borítsd a tésztát egy nedves konyharuhára. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és a ruhával csavard fel. Hagyd így kihűlni.

A krémhez az almákat hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. A mézet és a cukrot állandóan kevergetve karamellizáld, azaz olvaszd pár pillanatig. Add hozzá az almát, szórd meg az őrölt fahéjjal, és néha megkeverve párold puhára  a gyümölcsöt. Majd hűtsd ki egészen, és villával törd össze.

A mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Majd mehet hozzá a karamellizált alma és a kemény habbá vert tejszín. A krém felét kanalazd a teljesen kihűlt tésztára, és óvatosan tekerd fel. A maradék krémmel pedig vond be a tésztát.

Ezt is szeretjük