Almás-mákos piskótatekercs
Így nem törik meg a tészta
Az almás-mákos tekercs minden piskótakedvelő igényeit kielégíti. Puha, krémes, ellenállhatatlan.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Neked is örök kedvenced a baracklekvárral megkent piskóta? Újíts egy kicsit, készíts a tésztához különleges krémet. Kard Éva almás-mákos piskótatekercsében nem fogsz csalódni.

Hozzávalók 4 személyre:

Mákos piskóta

  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál egész mák
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 4 alma
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot keverd jó habosra a tojásokkal. Add hozzá a vaníliaaromát, a mákot, kanalanként a forró vizet. Az átszitált lisztet is forgasd óvatosan a habhoz. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kanalazd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el. Helyezd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd meg 10-15 perc alatt. A sütőből kivéve borítsd a tésztát egy nedves konyharuhára. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és a ruhával csavard fel. Hagyd így kihűlni.

A krémhez az almákat hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. A mézet és a cukrot állandóan kevergetve karamellizáld, azaz olvaszd pár pillanatig. Add hozzá az almát, szórd meg az őrölt fahéjjal, és néha megkeverve párold puhára  a gyümölcsöt. Majd hűtsd ki egészen, és villával törd össze.

A mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Majd mehet hozzá a karamellizált alma és a kemény habbá vert tejszín. A krém felét kanalazd a teljesen kihűlt tésztára, és óvatosan tekerd fel. A maradék krémmel pedig vond be a tésztát.

Ezt is szeretjük