Gyors almás-fahéjas bögrés süti
Ha nem akarsz túl sok időt édességre várni, akkor süss almás-fahéjas bögrés sütit.
Ezt a desszertet rengeteg módon variálhatod. Csokival, kandírozott gyümölcsökkel, dióval még ellenállhatatlanabbá teheted. Nem lehetsz olyan fáradt, hogy erre az almás-fahéjas bögrés sütire ne maradjon energiád.
Almás-fahéjas bögrés süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 3 alma
- 1 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- fahéj
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, pucold meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, majd szórd meg ízlés szerint fahéjjal, és hagyd állni egy kicsit. A tojást, a vaníliás cukrot és a cukrot keverd habosra, öntsd hozzá a tejet, és add hozzá fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Végül forgasd hozzá a jól kicsavart almát, és keverd simára.
Öntsd a masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra. Ekkor végezz tűpróbát. Szúrj egy hegyes kést a tésztába, és ha üresen húzod ki belőle, le is kapcsolhatod a sütőt. Hagyd a sütit a tepsiben kihűlni, majd szeleteld fel.
