Sűrű almás zellerkrémleves 10 perc munkával: a tejszíntől még selymesebb
Az almás zellerkrémleves mindig jól jön: melegebb napokon, hidegen tálalva frissít, hűvösebb napokon, forrón pedig felmelegít.

A zeller régi kedvenc fűszernövényünk, aminek ezúttal a gumójából készül isteni leves. Fél órán belül az asztalra kerülhet, és kevés munka van vele. A tejszínnek köszönhetően finom selymes. Érdemes tálaláskor pirított magvakkal vagy akár ropogós baconnel is megbolondítani.
Almás zellerkrémleves receptje
Hozzávalók
- 2 db zellergumó
- 2 db alma
- 2 dl tejszín
- 0.5 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db leveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
A zellert és az almát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Az olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a zellert, és kevergetve süsd három percig. Rakd hozzá az almát, majd öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint.
Főzd körülbelül 15 percig, amíg minden megpuhul, majd pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt.
Kóstoltad már a zellert pürésítve? Remek köret a krumpli helyett.