Sűrű almás zellerkrémleves 10 perc munkával: a tejszíntől még selymesebb

Az almás zellerkrémleves mindig jól jön: melegebb napokon, hidegen tálalva frissít, hűvösebb napokon, forrón pedig felmelegít.

Almás zellerkrémleves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A zeller régi kedvenc fűszernövényünk, aminek ezúttal a gumójából készül isteni leves. Fél órán belül az asztalra kerülhet, és kevés munka van vele. A tejszínnek köszönhetően finom selymes. Érdemes tálaláskor pirított magvakkal vagy akár ropogós baconnel is megbolondítani. 

Almás zellerkrémleves receptje

Hozzávalók

  • 2 db zellergumó
  • 2 db alma
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert és az almát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Az olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a zellert, és kevergetve süsd három percig. Rakd hozzá az almát, majd öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint.
Főzd körülbelül 15 percig, amíg minden megpuhul, majd pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. 
Kóstoltad már a zellert pürésítve? Remek köret a krumpli helyett. 

Ezt is szeretjük