Egyszerű almás-szedres piskóta: ez a titka, hogy szép magasra feljöjjön
A házias piskóta kis odafigyeléssel könnyedén elkészíthető, kétféle gyümölccsel pedig garantált a siker.

almas-szedres-piskota-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha biztosra akarsz menni, vagy nem vagy gyakorlott piskótakészítő, akkor az olajos, vizes tészta remek választás. Amennyiben kisebb tortaformát vagy tepsit használsz, akkor a piskóta magasabbra feljön. Érdemes bele sütőport is tenni, így biztos, hogy a sok gyümölcs nem húzza le a tésztát. A sütőt se nyitogasd 20 percig, különben a piskóta összeesik. 

Almás-szedres piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg szeder
  • 4 db tojás
  • 2 db alma
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól, krémesre a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a vizet, jól dolgozd össze, majd felválta forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd csomómentesre a tésztát. 
 

Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. A tetejét rakd ki ízlésesen a megmosott, felszeletelt almával és szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 30 perc alatt aranybarnára. Ha a piskóta magas, jó az illata, és kezd elválni az edény szélétől, kiveheted a sütőből. 
A joghurttorta kánikulai napok megmentője. Szederrel feldobva mennyei édesség, amit még sütni sem kell. 

Ezt is szeretjük