Egyszerű almás-szedres piskóta: ez a titka, hogy szép magasra feljöjjön
A házias piskóta kis odafigyeléssel könnyedén elkészíthető, kétféle gyümölccsel pedig garantált a siker.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha biztosra akarsz menni, vagy nem vagy gyakorlott piskótakészítő, akkor az olajos, vizes tészta remek választás. Amennyiben kisebb tortaformát vagy tepsit használsz, akkor a piskóta magasabbra feljön. Érdemes bele sütőport is tenni, így biztos, hogy a sok gyümölcs nem húzza le a tésztát. A sütőt se nyitogasd 20 percig, különben a piskóta összeesik.
Almás-szedres piskóta
Hozzávalók 16 szelethez:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg szeder
- 4 db tojás
- 2 db alma
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól, krémesre a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a vizet, jól dolgozd össze, majd felválta forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. A tetejét rakd ki ízlésesen a megmosott, felszeletelt almával és szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 30 perc alatt aranybarnára. Ha a piskóta magas, jó az illata, és kezd elválni az edény szélétől, kiveheted a sütőből.
A joghurttorta kánikulai napok megmentője. Szederrel feldobva mennyei édesség, amit még sütni sem kell.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept