Mennyei almás rétes, ahogy Ausztriában készítik: ropogós tészta, csodás töltelék
Az Apfelstrudel, avagy szomszédaink almás rétese méltó vetélytársa a miénknek.

Mennyei almás rétes, ahogy Ausztriában készítik: ropogós tészta, csodás töltelék
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell Bécsig menned, hogy megkóstold az osztrákok méltán híres almás rétesét, otthon is elkészítheted, méghozzá eredeti recept szerint. A tésztája a megszokotthoz képest vastagabb. A töltelékbe pedig nem reszelt gyümölcs, hanem almadarabok kerülnek, és szinte krémes.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 25 dkg búzaliszt
  • 7.5 cl meleg víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 db citrom
  • szegfűszeg
  • zsemlemorzsa

Kenéshez

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást üsd egy tálba, és kicsit verd fel villával. Add hozzá az olvasztott vajat, a meleg vizet, majd dolgozd hozzá több részletben a sóval elkevert lisztet. Addig dagaszd a tésztát, amíg el nem válik a kezedtől, és hólyagos nem lesz. A tetejét kend meg olajjal, takard le, és pihentesd fél órát.
 

A töltelékhez az almát pucold meg, vágd kisebb darabokra. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd futtasd meg rajta az almát, locsold meg citromlével, szórd meg fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, mazsolával és ízlés szerinti cukorral. Kevergetve főzd össze, hogy szinte krémes legyen.
 

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, majd a kézfejeddel húzd meg minden irányba. Nem kell olyan hajszálvékonynak lennie, mint a mi megszokott rétestésztánknak. Kend meg olvasztott vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és rakd a tölteléket a tészta egyik felére. Az oldalait hajtsd be, és tekerd fel. A végeket jól nyomkodd le, nehogy kifolyjon a töltelék. Kend le olvasztott vajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, utána szeleteld csak fel.

Blog.hu ajánló