Almás rétes vastag töltelékkel: bolti tésztából a leggyorsabb
Az illatos almás rétes tökéletes arra, hogy feldobd vele az unalmasabb őszi napokat. Ennél könnyebben nem is készíthetnéd.

almas-retes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs időd órákon át pepecselni a rétestészta elkészítésével, ne legyen lelkiismeret-furdalásod, vegyél nyugodtan kész, bolti réteslapokat. Hidd el, ígyis ínycsiklandó lesz a végeredmény. Az almákat reszelheted, vagy kisebb darabokra is vághatod. Fahéjjal megbolondítva tökéletes lesz a végeredmény. 

Almás rétes bolti tésztából

Hozzávalók:

  • 2 csomag rétestészta
  • 1.5 kg alma
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A réteslapokat vedd ki a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentesd 15-20 percig. Az almát hámozd meg, majd vágd fel kis darabokra, vagy reszeld le. Ezután jöhet rá a citromlé, hogy ne barnuljon be. Szórd meg cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral.  

Enyhén nedvesíts be egy konyharuhát, és óvatosan helyezz rá négy réteslapot. Külön mindegyiket kend meg olajjal. Szórd meg zsemlemorzsával, és a lapok egyik felére rakd a kinyomkodott tölteléket, majd a konyharuha segítségével tekerd fel a tésztát jó szorosan. Hajtsd be az oldalait, a tetejét pedig kend meg olajjal, rendezd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd 200 fokon 15-20 percig, míg szép aranybarna nem lesz. 
A fahéjas almás pitét is elkészítheted gyorsan házi tésztából. 

Ezt is szeretjük