Almás rétes vastag töltelékkel: bolti tésztából a leggyorsabb
Az illatos almás rétes tökéletes arra, hogy feldobd vele az unalmasabb őszi napokat. Ennél könnyebben nem is készíthetnéd.

almas-retes
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nincs időd órákon át pepecselni a rétestészta elkészítésével, ne legyen lelkiismeret-furdalásod, vegyél nyugodtan kész, bolti réteslapokat. Hidd el, ígyis ínycsiklandó lesz a végeredmény. Az almákat reszelheted, vagy kisebb darabokra is vághatod. Fahéjjal megbolondítva tökéletes lesz a végeredmény. 

Almás rétes bolti tésztából

Hozzávalók:

  • 2 csomag rétestészta
  • 1.5 kg alma
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A réteslapokat vedd ki a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentesd 15-20 percig. Az almát hámozd meg, majd vágd fel kis darabokra, vagy reszeld le. Ezután jöhet rá a citromlé, hogy ne barnuljon be. Szórd meg cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral.  

Enyhén nedvesíts be egy konyharuhát, és óvatosan helyezz rá négy réteslapot. Külön mindegyiket kend meg olajjal. Szórd meg zsemlemorzsával, és a lapok egyik felére rakd a kinyomkodott tölteléket, majd a konyharuha segítségével tekerd fel a tésztát jó szorosan. Hajtsd be az oldalait, a tetejét pedig kend meg olajjal, rendezd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd 200 fokon 15-20 percig, míg szép aranybarna nem lesz. 
A fahéjas almás pitét is elkészítheted gyorsan házi tésztából. 

Ezt is szeretjük