Almás-póréhagymás rakott krumpli: hús nélkül, dupla adag sajttal
Az alma és a póréhagyma hozzáadásával fantasztikus ízt kap az egyszerű tepsis krumpli, ami a tejszínnek köszönhetően finom szaftos lesz.
A puha, szaftos krumplit az édeskésre sült póréhagyma, az alma, valamint a zeller kellemes és tartalmas köretté varázsolja. Jól megy sültekhez, halhoz vagy akár zöldségekhez, sőt önálló ételként is kínálhatod. Érdemes a krumplit jó vékonyra szeletelni. Még finomabb lesz, és gyorsabban elkészül, ha tejszínes szószban párolod.
Almás-póréhagymás rakott krumpli
Hozzávalók
- 60 dkg krumpli
- 15 dkg sajt
- 2 db alma
- 1 db póréhagyma
- 1 db zeller
- 3 dl tejszín
- 2 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, majd vágd vékony karikákra. A tejszínt, a felszeletelt póréhagymát, a kakukkfüvet, a sót, a borsot és a szerecsendiót egy serpenyőben keverd össze, majd kis lángon forrald fel. Rakd hozzá a felkarikázott krumplit, a feldarabolt zellert, és fedő alatt párold 10 percig.
Egyengesd egy zsiradékkal kikent tepsibe a krumplis keveréket, tedd hozzá a kis gerezdekre vágott almát, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.
Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció