Isteni omlós almás pitetorta
A krémes almás pitetorta egy igazán egyszerű, de zseniális desszert, amit muszáj kipróbálnod.
Az illatos almás pitetorta mindig jobb kedvre derít. Már sütés közben elcsábulsz, hiszen a sült alma és a fahéj illata beteríti az egész lakást. Ezt a sütit eheted ebéd után desszertként, de akár egy délutáni kávészünetben is tökéletes. Kard Éva családi receptje nem okoz csalódást!
Almás pitetorta
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta hozzávalói
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 evőkanál kristálycukor
- fél dl hideg víz
- csipet só
Töltelék hozzávalói
- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Tetejére
- 3 alma
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
A lisztet morzsold össze a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos, add hozzá a csipet sót, a cukrot, a tojást és a víz felét. Ezután gyors, határozott mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Közben, ha szükséges, több részletben adagold hozzá a maradék hideg vizet is.
Ha a tészta sima, összeáll, nyújtsd ki lisztezett gyúródeszkán körülbelül ujjnyi vastagra. Bélelj ki vele egy 24 centis piteformát. Tedd 30 percre a hűtőbe pihenni, hogy kellően lehűljön.
Ezalatt állítsd össze a tölteléket. A citrom héját reszeld le, a tojássárgát óvatosan válaszd el a fehérjétől. A túrót keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd több részletben, óvatosan dolgozd a túrós masszához.
Az almákat vágd fel vékony szeletekre, és öntsd rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A piteformában lévő tészta alját villával szurkáld meg, majd öntsd bele a tölteléket. Ezután rakd ki körkörösen a tetejét az almaszeletekkel. Tedd 160 fokos sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. A mézet melegítsd fel a mikróban, majd kend egyenletesen a sütőből kivett torta tetejére. Hagyd kihűlni, úgy vágd csak fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció