A tökéletes almás piskóta receptje
Szép magas és nagyon finom
Keverj a pillekönnyű piskótába fahéjas almát, így még inkább képtelenség lesz neki ellenállni.

A tökéletes almás piskóta receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted az almás sütiket, és minél többet ki akarsz próbálni, ez a piskóta legyen a következő. Az egész lakást percek alatt elárasztja a desszert kellemes illata. Kínálj az egyszerűen elkészíthető édesség mellé pudingot vagy lekvárt.

Almás piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 50 dkg alma
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját jól keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, majd add hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjéből készült habot, végül pedig az almát.

Rakd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd meg. Legalább 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Ha már szép magas és aranybarna, végezz tűpróbát. Szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy kést vagy hústűt. Ha hozzátapad a tészta, tedd vissza, ellenkező esetben kiveheted a sütőből. Ha kihűl, szeleteld fel. 

Ezt is szeretjük