Ropogós karamellizált almás palacsinta gyümölcsdarabokkal
Nagy amerikai kedvenc
Vigyázz, a kép becsapós! Ez nem egy pite, hanem almás palacsinta!

Ropogós karamellizált almás palacsinta gyümölcsdarabokkal
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdag ízvilágú, sűrű tésztájú almás palacsinta nagy családi kedvenc lesz. Már a látvány is fantasztikus, az ízről nem beszélve. Ez az édesség süteményként is megállja a helyét, főleg, ha öntetet vagy fagyit is kínálsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 alma
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, a magházat távolítsd el, és vágd vékony szeletekre. Tedd egy nagy tálba a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és dolgozd össze gépi habverővel. Add hozzá a lisztet, majd keverd simára a tésztát.

Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat. Ha buborékos lesz, rakd bele az almát, szórd meg kevés cukorral és egy csipet fahéjjal. Pirítsd néhány percig, amíg az alma kicsit megpuhul, a cukor pedig elkezd barnulni, azaz karamellizálódik. Öntsd a tésztát az almára, majd tedd a sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a palacsinta szépen megemelkedik, és aranybarna, vedd ki a sütőből. Hintsd meg porcukorral, és még melegen tálald.

Ezt is szeretjük