Ropogós karamellizált almás palacsinta gyümölcsdarabokkal

Nagy amerikai kedvenc

Vigyázz, a kép becsapós! Ez nem egy pite, hanem almás palacsinta!

Ropogós karamellizált almás palacsinta gyümölcsdarabokkal
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gazdag ízvilágú, sűrű tésztájú almás palacsinta nagy családi kedvenc lesz. Már a látvány is fantasztikus, az ízről nem beszélve. Ez az édesség süteményként is megállja a helyét, főleg, ha öntetet vagy fagyit is kínálsz hozzá.

Almás palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 alma
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, a magházat távolítsd el, és vágd vékony szeletekre. Tedd egy nagy tálba a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és dolgozd össze gépi habverővel. Add hozzá a lisztet, majd keverd simára a tésztát.

Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat. Ha buborékos lesz, rakd bele az almát, szórd meg kevés cukorral és egy csipet fahéjjal. Pirítsd néhány percig, amíg az alma kicsit megpuhul, a cukor pedig elkezd barnulni, azaz karamellizálódik. Öntsd a tésztát az almára, majd tedd a sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a palacsinta szépen megemelkedik, és aranybarna, vedd ki a sütőből. Hintsd meg porcukorral, és még melegen tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük