Pufi palacsinta reszelt almával a tésztájában: fahéjas cukorral megszórva az igazi
Még finomabb a pufi palacsinta, ha a tésztájába fahéjat és reszelt almát is teszel.

Ennek a nagyon finom, amerikai jellegű palacsintának a hozzávalóit egy két és fél decis bögrében is könnyedén kimérheted. Az édesség a felvert tojásfehérjének köszönhetően lesz légiesen könnyed, ezért sütőpor nem is kell már hozzá. Egy kis fahéj a tésztájába is jöhet, tálaláskor pedig mindegyik darabot szórd meg fahéjas cukorral.
Almás palacsinta
Hozzávalók
- 2 alma
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- néhány csepp citromlé
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a csumáját vágd ki, reszeld le, forgasd össze néhány csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg, és a fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját verd habosra a kétféle cukorral, szitáld bele a lisztet, fokozatosan adagold bele a tejet, és keverj belőle csomómentes tésztát. A reszelt almát fakanállal keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan vegyítsd el a tésztával. Egy palacsintasütőben vagy egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Ha már elég forró, halmozz bele egy-egy evőkanálnyi tésztát, süsd addig, amíg apró buborékok jelennek meg rajta. Ekkor fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranyszínűre. Addig ismételd a műveletet, amíg a tészta elfogy. Fahéjas cukorral tálalva a legfinomabb.
Fahéjas cukor helyett akár házi készítésű vaníliasodóval is tálalhatod.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció