Pufi palacsinta reszelt almával a tésztájában: fahéjas cukorral megszórva az igazi

Még finomabb a pufi palacsinta, ha a tésztájába fahéjat és reszelt almát is teszel.

Almás palacsinta receptje

Ennek a nagyon finom, amerikai jellegű palacsintának a hozzávalóit egy két és fél decis bögrében is könnyedén kimérheted. Az édesség a felvert tojásfehérjének köszönhetően lesz légiesen könnyed, ezért sütőpor nem is kell már hozzá. Egy kis fahéj a tésztájába is jöhet, tálaláskor pedig mindegyik darabot szórd meg fahéjas cukorral.

Almás palacsinta

Hozzávalók

  • 2 alma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • néhány csepp citromlé
  • olaj a sütéshez

A tálaláshoz

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, a csumáját vágd ki, reszeld le, forgasd össze néhány csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg, és a fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját verd habosra a kétféle cukorral, szitáld bele a lisztet, fokozatosan adagold bele a tejet, és keverj belőle csomómentes tésztát. A reszelt almát fakanállal keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan vegyítsd el a tésztával. Egy palacsintasütőben vagy egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Ha már elég forró, halmozz bele egy-egy evőkanálnyi tésztát, süsd addig, amíg apró buborékok jelennek meg rajta. Ekkor fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranyszínűre. Addig ismételd a műveletet, amíg a tészta elfogy. Fahéjas cukorral tálalva a legfinomabb.
 

Fahéjas cukor helyett akár házi készítésű vaníliasodóval is tálalhatod.

Ezt is szeretjük