Ropogós karamellizált almás palacsinta gyümölcsdarabokkal
Vigyázz, a kép becsapós! Ez nem egy pite, hanem almás palacsinta!
A gazdag ízvilágú, sűrű tésztájú almás palacsinta nagy családi kedvenc lesz. Már a látvány is fantasztikus, az ízről nem beszélve. Ez az édesség süteményként is megállja a helyét, főleg, ha öntetet vagy fagyit is kínálsz hozzá.
Almás palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 3 tojás
- 2 alma
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet fahéj
- csipet só
Elkészítés:
Az almát mosd meg, hámozd meg, a magházat távolítsd el, és vágd vékony szeletekre. Tedd egy nagy tálba a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és dolgozd össze gépi habverővel. Add hozzá a lisztet, majd keverd simára a tésztát.
Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat. Ha buborékos lesz, rakd bele az almát, szórd meg kevés cukorral és egy csipet fahéjjal. Pirítsd néhány percig, amíg az alma kicsit megpuhul, a cukor pedig elkezd barnulni, azaz karamellizálódik. Öntsd a tésztát az almára, majd tedd a sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a palacsinta szépen megemelkedik, és aranybarna, vedd ki a sütőből. Hintsd meg porcukorral, és még melegen tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció