Ellenállhatatlan, almás, mézes kuglóf: ha ennél valami nagyon finomat
A kuglófot sokféleképpen elkészítheted. Ha almával, mézzel és fűszerekkel bolondítod meg, igazán télies ízvilágú sütit tehetsz az asztalra.

almas-mezes-kuglof-reci
Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

7 szépségtrend, ami nagyon erős lesz 2019-ben: készülj fel a változásra! »

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dekoratív, finom kuglófot készíthetsz bármilyen alkalomra, ünnepre, de akár a hétköznapokat is megédesítheted vele. Az almás-mézes változat valami isteni. Már sütés közben csodás illat lengi be a lakást. Arra figyelj, hogy a mézet ne melegen rakd a sütibe. Nem kell izgulnod, a kuglóf másnap is finom puha lesz. Leboríthatod cukormázzal vagy csokiöntettel. 

Almás, mézes kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg langyos méz
  • 12 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál víz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét a vízzel és a sóval verd fel. Szórd hozzá a cukor felét, és verd tovább addig, amíg jó kemény nem lesz. Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget. A tojások sárgáját habosítsd körülbelül nyolc-tíz percig gépi habverővel, majd add hozzá a maradék porcukrot. Laza mozdulatokkal keverd hozzá a habot, a lisztes elegyet és az olvasztott, de nem meleg mézet. Végül forgasd hozzá a kisebb darabokra vágott almát. 

A tésztát öntsd egy kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába, és 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Vigyázz, mert a méz miatt hamar megéghet a süti. Ha szükséges, rakj rá sütőpapírt vagy fóliát. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e a kuglóf. Amennyiben a sütibe szúrt tűre vagy késre ragad massza, süsd tovább. A tésztát a rácsra borítva hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük