Ellenállhatatlan, almás, mézes kuglóf: ha ennél valami nagyon finomat
A kuglófot sokféleképpen elkészítheted. Ha almával, mézzel és fűszerekkel bolondítod meg, igazán télies ízvilágú sütit tehetsz az asztalra.

Dekoratív, finom kuglófot készíthetsz bármilyen alkalomra, ünnepre, de akár a hétköznapokat is megédesítheted vele. Az almás-mézes változat valami isteni. Már sütés közben csodás illat lengi be a lakást. Arra figyelj, hogy a mézet ne melegen rakd a sütibe. Nem kell izgulnod, a kuglóf másnap is finom puha lesz. Leboríthatod cukormázzal vagy csokiöntettel.
Almás, mézes kuglóf
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg liszt
- 20 dkg méz langyos
- 12 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 2 db alma
- 2 evőkanál víz
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 1 teáskanál szegfűszeg őrölt
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét a vízzel és a sóval verd fel. Szórd hozzá a cukor felét, és verd tovább addig, amíg jó kemény nem lesz. Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget. A tojások sárgáját habosítsd körülbelül nyolc-tíz percig gépi habverővel, majd add hozzá a maradék porcukrot. Laza mozdulatokkal keverd hozzá a habot, a lisztes elegyet és az olvasztott, de nem meleg mézet. Végül forgasd hozzá a kisebb darabokra vágott almát.
A tésztát öntsd egy kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába, és 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Vigyázz, mert a méz miatt hamar megéghet a süti. Ha szükséges, rakj rá sütőpapírt vagy fóliát. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e a kuglóf. Amennyiben a sütibe szúrt tűre vagy késre ragad massza, süsd tovább. A tésztát a rácsra borítva hagyd kihűlni.